Äldre amerikanska sportbilar

USA har gjort några riktigt feta bilar under åren. Bland de äldre modellerna finns det en uppsjö av riktiga sportbilar men kolla in några av de här.

Chervolet Corvette och Camaro

Det finns 7 olika serier av Corvette, alla lika snygga! En av de mer kända är troligen Corvette Sting Ray som gjordes mellan 1959-2014. Olika design men alla med mycket muskler och särskilt Sting Ray från 1960-talet är riktigt snygga!

Denna modell var den första bilen med infällbara strålkastare och med en tvättbräda på huven. Sedan uppfann de också de dubbla bakrutorna som flera bilar sedan följde. Denna typ av bakruta kallas Split Window och är ofta väldigt eftertraktad oavsett vilken bil som har det.

Camaro är en hård konkurrent till Ford Mustang och de båda har riktigt fina bilar. Från 1966 gjordes den första serien där det fanns både med eller utan cabriolet. Det finns totalt och än så länge 5 serier av Camaro, troligen kommer det att tillverkas ännu fler för denna modell är fortfarande väldigt populär!

Ford Mustang

Denna bil finns än idag men är en sådan bil som är snyggare ju äldre den är! Från 1963 byggdes Mustangen, med de första modellerna som cabriolet där taket är avtagbart. Mustang har ända sedan start varit en eftertraktad bil eftersom den har allt i ett, snygg, körbar och prisvärd. Mustangen är en av få sportbilar som hade 4 platser vilket var välkommet av nästan alla!

En bil som platsar bland äldre amerikanska sportbilar men är något unik är Shelby Mustang. Denna modell är en avstickare som är känd i tävlingar och gjordes mellan 1965-1970. Som om detta inte var nog så har Mustang också varit Pace Car flera gånger. Det är den bil som är först i ledet på olika tävlingar, Indianapolis 500 är en av de tävlingar där Mustang medverkar som Pace Car.