Amerikanska bilar i Sverige

Om man gillar amerikanska bilar och vill köpa en så kan det vara intressant att veta vilka bilar som man kan hitta här i Sverige! Det finns en hel del bilhandlare som har inriktat sig på att sälja bilar från USA. Ett tips är att kolla in hos dem, man kan få bra tips, inspiration och en prisidé!

Att älska amerikanare är något raggare verkligen gör. Något roligt är att våra raggare i Sverige regelbundet får uppmärksamhet i USA! Kolla in denna lite äldre artikel som skriver om svenska raggare och hur de hyllar USA. Många älskar äldre amerikanare och det gör att man kan få en bra bil till ett bra pris.

Några exempel på märken och modeller

Vill man ha en amerikansk bil till ett hyfsat pris och som är lätt att meka med så är de äldre Chevrolet att rekommendera. De finns alltid på annonser och många är redan i Sverige. De modeller som ofta syns är Bel Air och two-ten från år 1955-1957. Detta är en bil som kan vara till familj eller till den som är ensam, mycket tacksam och älskad!

Även Chevrolet Corvette är en tacksam bil, de kostar runt 100.000-250.000 kr vilket är där man landar när man vill köpa en brukbar amerikanare. Det bästa är att priset inte lär gå ner så det är verkligen en investering!

Cadillac De Ville, en finfin bil som är bra och till hyfsade priser! Även Seville och Eldorado finns i Sverige och har bra priser och många reservdelar. Cadillac har gjort riktiga amerikanare ända sedan starten av de “riktiga” bilarna på 1920-talet. De har följt och styrt utvecklingen av bilens historia och är en perfekt bil, vare sig du är nybörjare eller ett proffs!

Det finns många bra klubbar i Sverige där man kan hitta bilar. Kolla in alla trevliga utställningar och träffar med, något alla kan älska!