Att importera en amerikanare

Det är faktiskt inte så svårt som man kan tänka sig att importera en bil från USA. Det finns firmor som har själva importerat bilar som de sedan säljer, men de tar hem de vanliga modellerna som är lätta att sälja. Om du vill ha en speciell modell eller en ovanlig bil för Sverige, då kan du importera en bil själv!

Kolla in annonserna i USA

Tack vare internet har vi idag lätt för att kolla annonser, oavsett vilket land som är av intresse. USA är också bilälskare och har många bra annons-sidor. Jag nämner här några exempel, lägg bara till .com i slutet!

Classiccars, oldride, autotrader och classic.autotrader. Dessa sidor är stora, har många annonser, det är bra att kolla ett tag för att hitta det du verkligen vill ha. Priserna är väldigt varierande.

Kolla upp bil och köpare

När du har hittat den bil du vill ha så skriv och be om foto på bilen, gärna med datum så att du vet att bilden är nytagen. Man kan kolla upp historien som bilen har via olika sidor så att du får en inblick om bilen. Och idag är det svårt att vara en skojare eftersom det finns sociala medier och andra tjänster som gör att vi privatpersoner har svårt att lura andra köpare.

Men är man osäker så är det bäst att köpa av en amerikansk bilfirma, där har de garantier och försäkringar som en privatperson saknar. Det är både för- och nackdelar med båda så välj det som känns bäst för dig.

Frakta bilen!

Flera bolag finns som fraktar, schumachercargo.com är en av dem. Kom överens när betalning ska ske, sedan fraktas bilen genom att köras på båten eller i en container, glöm inte ett köpkontrakt som exempelvis dmv.org erhåller gratis. Tänk på att läsa på om importering, att se vilka regler som gäller för den aktuella delstaten samt tullavgifter! Kolla också in olika tips, som att inte frakta en fulltankad bil.