J-Z med Amerikanska biltillverkare

Det finns väldigt många häftiga bilar att ta upp, USA är det land som verkligen visste hur klassiska bilar skulle göras. Kolla in några exempel här!

The Lincoln Motor Company

Lincoln, den klassiska lyxbilen från Michigan och döpt efter presidenten Abraham Lincoln. Visst, Lincoln ingår numera i koncernen Ford Motor Company, men var tidigare egen. Sedan 1920 har de producerat bilar för den övre samhällsklassen men älskas av många.

Några av de populära modellerna är Lincoln Continental 1948-2002, som mellan 1948-1965 är en riktigt cool amerikanare. Lincoln Model K 1931-1939 har den ultimata looken vad gäller lyxbilar med reservdäck på sidorna. Denna modellen ändrades i motor och design men behöll alltid sitt imponerande intryck.

Studebaker

Denna tillverkare finns tyvärr inte längre, men är ändå häftig nog att ta upp. Mellan 1902-1964 gjordes bilar till alla slags människor. De hade Studebaker Commander 1927-1966 med undantag på några år som de inte gjordes. Denna modell har lång nos och ett riktigt coolt utseende. Sedan gjordes den sportiga Studebaker Hawk 1957-1961 som med snygg grill, vingar och motor som gör ger ett leende på läpparna. Hawk-serien är en vacker serie med bra bilar. Väldigt synd att de blev utkonkurrerade av de större tillverkarna i USA.

Nash Motor Co

1917-1957 gjordes bilar i fabriken som låg i Wisconsin tidigare, de köptes sedan upp av AMC eller American Motors Corporation. Men innan dess hade de riktigt fina bilar, exempelvis den fräcka 2-sitsiga modellen Nash Roadster Model 42. Då hade många bilar tygtak och stora smala däck, den långa nosen och snygga grillen gör att helhetsintrycket är utöver det vanliga! Nash Ambassador och andra modeller från 1949 blev kända för deras design. Att karossen täckte hälften av bakdäcken var ett uppskattat inslag, tyvärr blev även Nash utkonkurrerad av de större tillverkarna.

Trots att ovanstående tillverkare inte finns idag så har de en plats i historien och är väl värd att veta om.