Nyare amerikanska sportbilar

Av de nyare muskelbilarna från USA finns där också väldigt många att välja mellan. En nästan omöjlig sak är att välja mellan dem, alla men kolla in exempel här nedan!

Hennessey Venom GT

Superbilen som gjort hela 435,1 km/h och har rekordet på 0-300 km/h på 13.36 sekunder. Det var år 2014 i Guiness World Record. Denna bil tillverkar de inte längre, men mellan 2011-2017 kom flera versioner och totalt 13 bilar som konkurrerade med världens snabbaste bilar. Att en amerikanare finns på listan av superbilar gör att den förtjänar att nämnas!

Dodge Viper

Ända sedan 1992 har denna asgrymma bil gjorts på fabriken i Michigan, USA. Tyvärr går försäljningen dåligt för dem, men denna bil har alltid imponerat och är en riktig muskelbil! Den senaste av Vipers är SRT och den har producerats mellan 2013-2017. Det är en annan design ute och inne på alla versioner men den lämnar alltid samma intryck, WOW!

Tesla Roadster

Det är svårt att tänka på amerikanska sportbilar utan att ha en tanke på Tesla som grundades år 2003. Den nya tillverkaren som gör elbilar, snygga och dyra elbilar. De har några få modeller, de har till och med skickat ut en bil som en sorts satellit i rymden! Men deras sportiga modell är Tesla Roadster, gjord 2008. Trots att det är en elbil så slår den så gott som alla andra bilar i både kraft och snabbhet. Den är riktigt snygg med! År 2020 kommer en ny Roadster som ska vara snäppet snyggare, snabbare och kraftfullare!

Pontiac

Måste bara snabbt nämna Pontiac, de har lagts ner år 2009, men har gjort många snygga sportbilar genom åren! Som Pontiac Trans Am, gjordes mellan 1969-2002 i 4 olika serier. Även Firebird och GTO är också sportiga modeller. Det är synd att denna underbara bil har lagts ner men vi får njuta av de som finns kvar!